Een dag met Reinier

Leerling dieselmonteur bij Hoogendijk Sliedrecht

Vanuit de Bouw naar Scheepsbouw!

We spraken Reinier over zijn overstap van de bouw naar Hoogendijk Sliedrecht. Op dit moment is hij leerling dieselmonteur bij Hoogendijk Sliedrecht, maar als hij zijn opleiding afgerond heeft groeit hij door tot dieselmonteur!

Zeg Reinier, hoe ben je terecht gekomen bij Hoogendijk Sliedrecht?

Hiervoor werkte ik in de bouw en daarvoor was ik matroos. De bouw was niet iets wat ik de rest van mijn werkende leven wilde blijven doen, dus ik ging op zoek naar iets anders. Een van mijn hobby’s is sleutelen aan motoren, daar wilde ik mijn werk van maken. Daarom ben ik toen op zoek gegaan naar een wat kleiner bedrijf, waar je geen nummertje bent, waar ik me kon ontwikkelen. Zo kwam ik bij Hoogendijk Sliedrecht terecht. Zelf kom ik uit Zeeland, maar ik vind het prima om elke dag op en neer te rijden.

Bekijk hier onze vacatures!

Hoe ziet jouw dag eruit bij Hoogendijk Sliedrecht?

Meestal vertrek ik rond half 7 vanuit huis, dan ben ik rond half 8 op de zaak. We starten met een lekker bakje koffie. Dan kijk je op de planning wat je vandaag te doen staat, dit kan elke dag verschillen. Het kan zijn dat je naar een locatie moet of dat je een dag op de zaak aan de slag gaat. Je bespreekt het werk met je werkvoorbereider en dan kun je aan de slag!

Als je op een grotere klus zit moet je wel eens meerdere dagen naar een andere locatie, dit doe je meestal met een vast clubje. Afhankelijk van de locatie verzamelen we met zijn allen bij Hoogendijk Sliedrecht, laden we de bus vol met de spullen die we nodig hebben, motoronderdelen en gereedschap, en gaan we naar de klus. Hoe ziet jouw dag eruit bij Hoogendijk Sliedrecht?

Wat maakt het werken bij Hoogendijk Sliedrecht zo leuk?

Het is heel veel verschillend werk, je werkt met veel verschillende merken. Persoonlijk hou ik van het wat oudere spul, dit is ook een hobby van me, om aan oudere motoren te sleutelen. Deze kom je wel eens tegen bij Hoogendijk Sliedrecht. Maar elke keer is het weer anders. Vaak heb je iedere dag een andere klus, tenzij je natuurlijk op een grotere klus zit. In dat laatste geval is het leuk omdat je met een vast clubje samenwerkt. Samen doe je dan het project.

Hoe is het om met je collega’s werken?

Met collega’s gaat het goed, een aantal zijn wat ouder, daar kun je heel veel van leren. En het is ook gezellig. Bij grote klussen ben je vaak met een vast clubje, wanneer je bijvoorbeeld aan boord werkt. Dat is leuk!

Kun je je goed door ontwikkelen bij Hoogendijk Sliedrecht?

In mijn geval zeker. Ik ben hier terecht gekomen vanuit een andere branche. Zo volg ik nu de opleiding leerling dieselmonteur, en als ik deze straks heb afgerond kan ik doorgroeien naar dieselmonteur. Bij Hoogendijk Sliedrecht krijg je de kans om aan te geven waar jij je in wilt specialiseren, dan proberen ze je daar zoveel mogelijk op in te plannen.

test jouw mogelijkheden bij Hoogendijk Sliedrecht!